⭕️چگونه هوش فوتبال بازیکنان جوان امروز را توسعه دهیم؟
💠چگونه یک بازیکن خوب فوتبال را تعریف میکنیم؟ این در حالیست که همیشه در تعریف بازیکن خوب مسئله هوش فوتبالی بازیکن در نظر گرفته نمیشود. در این مقال الیس رایلی به شما خواهد گفت که جنبه های شناختی مهم در بازی وجود دارد.همه میدانیم که اکثر بازیکنان بزرگی که دیده ایم همیشه از باهوش ترین ها بوده اند. فوتبال هوشمندانه یک افسانه نیست. بازیکنانی که قادر به فهم و تفکیک بخش ها و همچنین آنالیز صحیح از بازی هستند همیشه یک قدم از بقیه جلوتر هستند. یک از مشکلات بزرگ امروزه ما اینست که درک درستی از پیشرفت بازیکنان در آینده به ویژه در سنین پایه (گرس روت)نداریم.
در حال حاضر این یک مسئله بسیار مهم است . همه این مسئله را میدانند اما چرا در اینباره اکنون اختلاف نظر وجود دارد؟
این روزها مربیان بازیکنانی را استعداد بزرگ میدانند که بتواند ۱۰۰ متر را در ۱۲ ثانیه بدود (یعنی سرعت بالایی داشته باشد) اما ما مربیان باید آنالیزهای عمیق تری از مهارتهای شناختی بازیکنان داشته باشیم.
(( آیا بازیکنان ما میتوانند قبل از دریافت توپ سه تا پنج ثانیه بعد را حدس بزنند و بر اساس آن توپ را دریافت کنند؟.))
مربیان باید به طور دقیق ارزیابی کنند که :
🔺آیا بازیکنان می توانند ارزش فضاهای خالی ایجاد شده در زمین را درک کنند و به خوبی آنها را پیدا کنند؟
🔺آیا آنها در فضاهای تحت فشار و تنگ اعتماد به نفس خود را در حین بازی حفظ میکنند و میتوانند به راحتی تحت فشار چرخش کنند؟
🔺آیا آنها تصویر ذهنی مناسبی را برا ی حرکت بعدی شان قبل از اینکه توپ به آنها برسد دارند؟
🔺آیا آنها میتوانند تحت فشار به صورت کاملا دقیق و میلیمتری پاس های خود را بدهند و پخش توپ کنند؟
🔺آیا آنها میتوانند ریتم بازی را با بازی بوسیله هر دو پا کنترل کنند؟ درحقیقت آنها توانایی بازی با هر دو پا را به اندازه کافی دارند؟
🔺ایا آنها میتوانند در دریبل با سرعتهای مختلف تعادل خود را حفظ کنند؟
🔺و در نهایت آیا بازیکنان ما میتوانند قبل از دریافت توپ سه تا پنج ثانیه بعدی را حدس بزنند و براساس آن دریافت خود را اصلاح کنند؟
💠باریکنان در سطوح جوانان خیلی سریع و در حداقل زمان رشد میکنند که مسی یک نمونه برجسته از انست.یا آندره پیرلو که به عنوان یک هافبک میانی سالهای زیادی اروپا را تحت سلطه خود داشت
اگر مسی و رونالدو در کنار هم قرار گیرند و قرار باشد فقط از روی ظاهر فیزیکی بدون هیچ مسابقه دیگری انتخاب صورت گیرد مسی هیچ شانسی نداشت اما این به همان اندازه مهم است که بدانیم سازو کار مغز و پردازش اطلاعات در مغز بازیکن به چه صورت عمل میکند .
در سطح جوانان میشنویم که والدین نظر میدهند که (( فکر کنم هیچ کس سریعتر از پسر من وجود داشته باشد)) و اگر بازیکن به این سطح رسیده باشد حالا او باید بیشتر برای در ک بازی و تکمیل ویژه گی های دیگر که مربوط به بازی است تلاش کند.
💠اگر ما بازیکنانمان را تشویق کنیم که بازی را دقیقا بررسی کنند و یاد بگیرند که چگونه با اطلاعات بصری که بدست می آورند به سرعت تصمیم گیری کنند و سپس آنها این مسائل در بازی را جدی تر خواهند گرفت.
(( یک حرکت به نظر کوچک بدون توپ می تواند تاثیر بی نهایتی بر بازی خود بازیکنان و یا هم تیمی هایش بوجود بیاورد.))
در دنیای امروزی به کسانی مارک بازیکن خوب میزنند که آنها میتوانند یک خط مستقیم را با سرعت بالا بدوند و از لحاظ فیزیکی از حریفشان برتر هستند اما این کافی نیست و خلاقیت و قابلیت انطباق با شرایط مختلف بازی و همچنین ذهنیت بازی در هنگام بازی ویژه گی های اصلی بازیکنان خوب است
💠بازیکنان ما باید ارزش آنچه را که با توپ انجام میدهند بدانند , اکثر آنها میخواهند که تو پ را بدست آورند و حرکتی را با توپ انجام دهند اما یک حرکت و جابجایی کوچک بدون توپ می تواند تاثیرات فراوانی بر جریان بازی هم تیمی هاو یا خود بازیکن بگذارد.
🔺ما به عنوان مربی باید به بازیکنان فرصت فکر کردن در مورد آنچه که در زمین انجام میدهند بدهیم باید به انها فرصت تماشای فیلم بازیهایشان , اگوهای درست حرکت در زمین ,طرز فکر و هوش فوتبال,آموزش تصویرسازی با و بدون توپ ,آموزش تطابق مغز با رنگهای مختلف در یک مجموعه , و تمرین بازیکن برای رسیدن به درک بازی رو به جلو در فوتبال که یک رویکرد شناختی است بدهیم.
✅نوشته : الیس رایلی
🔴ترجمه و ویرایش : مجید مرتضایی مدرس فدراسیون فوتبال
@amoozeshnews

سلام،
دکتر وحید ذوالاکتاف هستم. روی موضوع هوش در فوتبال کار می کنم. اصل مقاله عالی است. خیلی خوب هم ترجمه شده است. می خواستم به سهم خود از مترجم محترم جناب آقای پجید مرتضایی تشکر کنم.
سلام ممنون از لطف شما برادر عزیز